AI Seminar "AI + Human = Enhancing or Replacing?"

Anjuran: Google Developer Student Clubs Universiti Utara Malaysia (GDSC)
Gambar: SOC

28 Mei 2024: Seminar AI Seminar "AI + Human = Enhancing or Replacing?" yang disampaikan oleh Prof. Madya Dr. Azizi Ab Aziz AI Seminar "AI + Human = Enhancing or Replacing?" telah menarik minat perserta luar untuk menyertai seminar tersebut. Antara institusi yang hadir adalah terdiri daripada Jabatan Pendidikan Negeri Kedah, Kolej Komuniti Bandar Darulaman dan Padang Terap, Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah, Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin serta Kolej Poly-Tech MARA Alor Setar.

Program ini diadakan adalah untuk meningkatkan pemahaman dan kesedaran orang ramai terhadap AI serta mengupas dengan lebih lanjut tentang aplikasi dan impak AI, menyasarkan mereka yang telah mempunyai pengetahuan asas tentang AI dan ingin mengetahui tentang implikasi penggunaan AI secara lebih meluas.