SOC ANJUR CERAMAH KESIHATAN KEPADA STAF SOC & WARGA UNIVERSITI 2023

ceramahimage

Dalam keprihatinan terhadap kepentingan menjaga kesihatan, Pusat Pengajian Pengkomputeran (SOC) telah menganjurkan ceramah kesihatan kepada staf SOC dan warga university baru-baru ini.

Ceramah ini bertujuan memberi kesedaran berkenaan kepentingan menjaga kesihatan disamping mengingatkan para staf universiti berkenaan aspek kepentingan menjaga mental dan mencegahan dan pengawalanan diabetes.

Staf juga disarankan untuk mendapatkan temujanji dengan mana-mana pegawai kesihatan di Pusat Kesihatan Universiti (PKU) bagi rundingan kesihatan,ujar Dr. Fatin Farha binti Mohd Saifuddin, Pegawai Kesihatan (PKU).

Dengan mengamalkan rutin pemakanan yang betul, bersenam dan mengamalkan gaya hidup sihat, ianya dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan staf.

Badan sihat adalah nikmat manakala keberkatan hidup adalah harapan semua.